Vad är "Väckelsen i Älmhult"?

15 sep , 2013


Det hela startade under sommarens Jesusfestival i Älmhult. Varje sommar anordnas den konferensen av Citykyrkan i Älmhult i samarbete med Kanal10 i Sverige. Under veckan hölls starka möten och olika uppskattade predikanter var där och betjänade. Konferensen uppmärksamades även av sekulär press när tidningen Aftonbladet valde att komma och göra ett reportage om konferensen. Läs om det här och se deras videoreportage nedan.Sista helgen i konferensen var den danske predikanten Jens Garnfeldt talare. Under hans möten upplevde man ett alldeles särskild utgjutelse av Anden och många människor gjorde starka möten med Herren. Jens hade även fått från Herren budskapet att väckelse kommer till Sverige och att det var dags för de kristna i Sverige att förbereda sig för det.

Efter de två mötena som Jens Garnfeldt medverkat på i Älmhult under Jesusfestivalen, satt han och läste Aftonbladets artikel om Jesusfestivalen. Då mottog Jens ett samtal från Rodney Howard Browne i USA, som frågade vart Jens var, och vad det var han gjorde eftersom han såg eld runt Jens. Jens svarade att han var på en lite plats kallad Älmhult i Sverige. Rodney Howard Browne sa då till honom att han inte fick sluta utan måste fortsätta, att han skulle stanna kvar eftersom det brann över den plats han befann sig på.
Börje Claesson och Citykyrkans församlingsledare bestämde med Jens att starta Jesusfestivalen extended vilken började den 19:e augusti. Sen dess har man i Citykyrkan haft väckelsemöten mån-ons och man planerar att fortsätta hela vägen fram till jul.
I slutet av varje månad är målet att i olika städer runt om i Sverige ha dessa så kallade väckelsemöten två dagar i rad. Två av de ställen där det kommer äga rum är bl.a. i Victory Bibelcenter i Linköping och Församlingen Arken i Kungsängen utanför Stockholm.

Efter de 15 möten som hittills hållits av Jesusfestivalen Extended har människor blivit frälsta, helade, och starkt fått uppleva Guds härliga närvaro. Redan två timmar innan mötena börjar köar människor från hela Sverige utanför för att få plats i den relativt lilla kyrkolokalen. Vilket tyder på den hunger som finns i vårt land efter Gud.
Anledningen till dessa väckelsemöten är enkel, medlemmarna i Citykyrkan längtar efter väckelse! De vill se hela vårt land och hela Skandinavien sättas i eld. 

Jens Garnfeldt som står som predikant under dessa möten är en pastor i församlingen Köpenhamns bibelcenter, där han har varit föreståndare sedan 20 år tillbaka. Där driver han dessutom församlingens bibelskola. Jens är gift med svenska Lena och tillsammans har de tre döttrar.

Den tid Jens inte spenderar hemma i sin församling resar han över hela världen för att predika om Jesus. Han har varit aktiv på platser i Sydamerika, Afrika och Asien där väckelsen redan verkar, vilket kan förklara hans högljudda sätt att predika på.
 Inför den här hösten var Jens fullbokad, men upplevde att Herren sa till honom att avboka allt och istället vara i Älmhult tre dagar i veckan, resterande tid skulle han vara hemma med sin familj och jobba i sin egen församling.

Jens är en oerhört smord förkunnare. Han är även djupt förankrad i bibeln, vilket tydligt framgår under hans predikningar.

Du kan se hur pastor Owe Carlsson och Börje Claesson talar om väckelsen i klippet nedan.
Aktuellt
Senaste blogginläggen