Aktuellt

Kanal 10 på Apple TV!

En stor nyhet är att du nu kan se på Kanal 10 genom Apple TV, som är ett bra alternativ om du inte kan ta in Kanal 10 via satellit eller kabel-tv.Detta är ett första steg i vårt arbete med att göra Kanal 10 allt mer tillgängligt för alla som önskar att titta på oss.

Förutsättningen för att kunna använda en Apple TV för att se Kanal 10 är att du har tillgång till eller kan skaffa bredband med en hastighet på minst 3-4 Mb/s och har en platt-TV med HDMI-ingång (digital anslutning på tv:ns baksida, standard sen minst tio år på alla platt-tv). Den kan kopplas upp mot internet både med nätverkskabel eller trådlöst till ditt eget WiFi-nätverk. Självaste appen "Kanal10" söks upp och laddas ner i boxens App Store.

En stor fördel med denna mediaspelare är att du slipper betala några abonnemangsavgifter utöver internetkostnaden, som de flesta ändå redan betalar för. Boxen finns att få tag på i vanliga TV- och elektronikbutiker och kostar runt 1600 kr. Med Apple TV ser du också våra systerkanaler Kanal 10 Norge och Asien, och man kan även lyssna på Radio 10. En annan fördel är att den fungerar lika bra i Europa, USA, Australien, Indien eller var du bor bara internetförbindelsen är god nog.

Det finns också ett stort utbud av andra kristna tv-kanaler att ladda ner till denna box, som t ex GOD, CBN, TBN, Hillsong, Visjon Norge och många fler. Du kan om du så önskar komplettera med appar för SVT Play, TV4 och så vidare.

Viktigt att notera är att detta gäller senaste Apple TV-modellen, den så kallade 4:e generationens mediaspelare med 32 eller 64 GB internminne, som funnits på marknaden sen ett år tillbaka. Den ska inte förväxlas med de tidigare generationernas Apple TV, som är billigare men tyvärr saknar möjlighet att ladda ner Kanal 10:s app.

Läs mer om hur du får in det här:
http://kanal10.se/fa-in-kanal-10/f%C3%A5-in-kanal-10-apple-tv

Senaste blogginläggen

Kanal10-Bloggen 6 dec 2017

Finlands sak är vår

Tillbaka till min inledning, "Finlands sak är vår". Får jag utmana dig idag? Om jag säger...

Kanal10-Bloggen 13 okt 2017

Frihet - en gåva, ett val, en person

I denna text uttrycker jag några korta tankar om frihet, vad den grundas på och hur vi kan leva i den. Frihet är en gåva, ett val och en person.

Ledaren, programtablån 7 sep 2017

Nu är det tid för väckelse!

Under våra sändningar från Löttorp, kunde vi känna en vind av förändring över vårt land. Alla vi som var där (och förhoppningsvis även ni som tittade på TV:n hemifrån), upplevde en atmosfär av väckelse. Sången och vittnesbörden från alla medverkande var nästan uteslutande tal om vad Jesus gör i vårt land just nu. Inte minst från våra vänner i församlingen EChurch i Uppsala, som var med oss hela tiden.

Ledaren, programtablån 7 sep 2017

Den blomstertid nu kommer

Juni är per definition första sommarmånaden. Många med mig har härliga minnen från skolavslutning i kyrkan, där man sjunger de vackra sommarpsalmerna. Tyvärr är det inte lika vanligt idag. I Älmhult får bara en del av eleverna gå till kyrkan och det är de som går i de sk. avgångsklasserna.

Kanal10-Bloggen 7 sep 2017

Pray for Barcelona

"Så jag tänker be för Barcelona. Inte tycka synd om. Be. Jag ber för alla föräldrar som mist sina barn, alla äkta makar som mist sin livspartner, och de barn som mist sin förälder."

Ledaren, programtablån 9 jun 2017

Påsken är budskapet om nåd

När jag var liten, längtade alla vi barn efter påsken och då speciellt efter godis och smällare så klart. Som vuxen ser jag fortfarande fram emot den, fast då främst för vad påsken egentligen står för - Jesu seger på Golgata. Visst firar vi med god mat odyl, men jag gläder mig verkligen mest åt budskapet.

Kanal10-Bloggen 9 jun 2017

Utrustade med kraft

Så var inte bedrövad och nersänkt. Du är inte i underläge. När du är i Kristus är du på den plats där Han beväpnar dig med Sin egen kraft och beskyddar din väg, var helst du går fram i Hans vilja... Stå upp. Var ljus. Var ett föredöme i medmänsklighet och kraft.

Kanal10-Bloggen 9 jun 2017

När helandet dröjer...

Hur hanterar vi att helande dröjer? I förtvivlan eller i tro? Eller kanske i något som svänger mellan de två... Vi kan inte bestämma över tidsaspekten; NÄR helandet visar sig. Det vi kan bestämma är vem vi ska sätta vår tro till. Vem som är vårt hopp. Och om vi ska stå fast vid den bekännelsen, eller om vi ska tröttna och ge upp.Och när du känner dig trött, vet då, att Guds helige Ande finns där för att andas liv och kraft in i dig.

Ledaren, programtablån 1 mar 2017

Gud har en plan för dig

Tänk om alla vi som har Jesus i hjärtat verkligen sökte Guds vilja. Hur hade då vår värld sett ut? Fler människor hade garanterat trott på Jesus. Oavsett om du vet att du är på rätt plats eller ej, så uppmuntrar jag dig att fr.o.m. idag börja fråga Gud vad han vill att du ska göra på ditt jobb och i ditt liv.

Kanal10-Bloggen 13 feb 2017

När tröttheten brottar ner dig

"För när jag känner mig sådär trött att det nästan gör ont att andas, så viskar hon "Du är inte gjord för det här livet." Det låter nästan som att hon vill slå ur mig den sista luften som just är på väg ner i lungorna. Men så kommer jag på, att hon har delvis rätt. Jag är inte gjord för det här livet. Jag är gjord för mer."