"Sverige har blivit attackerat."

08 apr , 2017
Vid 4-tiden på fredagseftermiddagen uttalade sig statsminister Stefan Löfven om terrordådet som inträffat i Stockholm på Drottninggatan och sa: "Sverige har blivit attackerat." 
Det var strax före klockan 15 som en lastbil blev kapad när den stod parkerad vid Hötorget och gärningsmannen körde lastbilen in på Drottninggatan i hög fart. Filmer visar hur människor springer in i butiker för att ta skydd och hur lastbilen till slut kör rakt in i sidan av varuhuset Åhléns city vid Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan. 

Parallellt med detta stod våra Kanal 10-medarbetare Linda Karlsson och Sara Yonadam på andra sidan Åhlens-huset för att filma en intervju utanför Klara Kyrka. Sara och Linda hör en smäll och berättar att det börjar lukta bränt och att brandlarmet inne i Åhléns börjar tjuta och människor evakueras. Inom ett par minuter var det fullt pådrag med polishelikopter, poliser med skottsäkra västar och dragna vapen, avspärrningar och SWAT-teamet. Våra medarbetare berättar hur de ser fyra människor bära bort en person som ligger livlös men det var fortfarande oklart vad som stod på. Till slut sprang två polismän fram till folkskaran som stod och tittade och skrek: "Vill ni bli skjutna eller? Stick härifrån! Vi har en terroristattack!" Då tog Linda och Sara sin packning med kamera och stativ och började springa från platsen.

Du kan se och höra deras egen korta återberättelse här:
https://www.youtube.com/watch?v=DJ9hJu9FSj8&feature=youtu.be

De sökte skydd på Södermalm där de togs omhand om av ett par vänner medan polisen uppmanade alla på söder att hålla sig inne.

Vi på Kanal 10 vill uttrycka vårt deltagande i den landssorg som nu är och i sorgen och chocken hos alla de drabbade och deras familjer.

Ja, Sverige har blivit attackerat. Men vi vet att vår kamp är inte mot människor utan mot andemakter. Och när kampen är andlig så måste vi strida med andliga vapen, inte fysiska. 2 Kor 10:4 säger att "De vapen vi strider med är inte svaga utan har makt inför Gud att bryta ner fästen."

Vi står inte maktlösa eller utan vapen. Vi är i förbund med Herren härskarornas Gud, och när vi ber så förlöser vi änglar. Så låt oss be. Och låt vår bön vara innerlig och full av tro.

"Har jag inte sagt dig att om du tror ska du få se Guds härlighet." (Joh 11:40)
Aktuellt
Senaste blogginläggen