08 apr , 2017
Sara och Linda hör en smäll och berättar att det börjar lukta bränt och att brandlarmet inne i Åhléns börjar tjuta och människor evakueras. Inom ett par minuter var det fullt pådrag med polishelikopter, poliser med skottsäkra västar och dragna vapen, avspärrningar och SWAT-teamet.
03 apr , 2017
Torsdag kl 20.00
03 apr , 2017
Läs här för att följa med i allt det spännande som händer i april månad!
02 mar , 2017
Vi har förlängt datumet för nyemissionen till sista april. Det betyder att du som vill bli aktieägare i Kanal 10 har mars och april på dig att skicka in din teckningslista.... (läs mer)
15 dec , 2016
För er som brukar titta på Kanal 10 på webbTV i din dator finns nu en möjlighet att sända vidare signalen till din TV om du har en Chromecast.
02 dec , 2016
Igår, torsdag, kom ÄNTLIGEN första upplagan av Börjes självbiografi. Under kampanjveckans sista kväll visade vi de 20 första exemplaren som vi hade fått levererade, och nu har alltså resten kommit. Vi ber än en gång om ursäkt för förseningen, den berodde dock på saker som vi inte kunde påverka. Vi kommer nu att sätta igång med att distribuera ut utskicket så fort vi bara kan. Det är en stor mängd böcker som ska iväg till sina mottagare och vår förhoppning är att hinna få iväg de flesta under nästa vecka (v. 49)
28 nov , 2016
En stor nyhet är att du nu kan se på Kanal 10 genom Apple TV, som är ett bra alternativ om du inte kan ta in Kanal 10 via satellit eller kabel-tv, eller kanske bara vill slippa betala onödigt dyra kostnader för ditt tv-abonnemang.
18 nov , 2016
Denna vecka, 21-25 november, är det dags för kampanjvecka igen! Under 5 dagar, av de ca 30 dagar som en månad består av, samlar vi på ett speciellt sätt, härliga medarbetare och gäster som bär Kanal 10 i sina hjärtan, och tillsammans slår vi ett slag för att vara med och bära kristen media, inte bara i hjärtat och i förböner, utan också konkret i ekonomi.
03 nov , 2016
Här hittar du recepten för de olika frukosträtter som Sanna lagat i programmet "Gyllne morgon". Recepten finns även i nyhetstidningen Inblick varje vecka, och läggs sedan varje måndag upp här på hemsidan.
27 okt , 2016
Vi sänder en komprimerad kampanjvecka mellan 17.00 och 20.00 och kommer inte heller att sända nyheter eller barnprogram.
27 okt , 2016
Kanal 10 sänder på fredag från klockan 20.00 och under resten av helgen. Följ sändningarna från Awakening via TV, webb-tv och/eller din telefon genom Kanal 10-appen. Se också den uppdaterade TV-tablån för detaljerad information om när dina favoritprogram visas.
21 okt , 2016
Denna vecka är det dags för vår live-sändningsvecka, "Kampanjveckan", och vi sänder direktsänt måndag-fredag kl 17.00-23.00. Denna gång kan du se...
03 okt , 2016
Gyllne Morgon är vårt nya morgonprogram där våra programledare Joakim Claesson och Catarina Claesson kommer att hälsa helgen med intressanta gäster, avslappnade samtal och intervjuer och andra överraskningar i sann Kanal 10-anda.
23 sep , 2016
I nästa vecka är det åter igen dags för kampanjkvällar kl 17-23.00 måndag till fredag. Här är några av de ansikten som kommer dyka upp i rutan;
22 sep , 2016
Den här veckan besöker vi bokmässan i Göteborg tillsammans med Inblick. Vi har många intressanta gäster och seminarium, samtliga kommer filmas och sändas på kanal 10 under hösten. Kom gärna förbi vår monter och hälsa om du är på plats!
19 sep , 2016
På söndag den 25:e, sänder vi live från Kristet center Örebro som har Nytt hopp för Sverige och väckelsekonsert. Detta gör att det blir förändringar i tablån.
15 sep , 2016
Trots den härliga sensommarvärmen så är hösten ett faktum. Vi har laddat med flera nya programserier för att du ska ha många trevliga stunder i tv-soffan att se fram emot i höstmörkret.
01 sep , 2016
Ikväll klockan 21.00 sänder vi ett extrainsatt program med Börje och Joakim Claesson där de pratar om Svt:s program Riket som sändes om oss den 30 augusti.
01 sep , 2016
Äntligen finns konferensextra från torp på vår playsida! I första programmet möter reportern Martina Claesson missionsdirektorn Daniel Norburg, hon pratar med personalen i camping receptionen och kollar vad volontärerna på området har för förväntningar på veckan.
Aktuellt
Senaste blogginläggen

Hur ska vi göra Guds vilja när känslorna drar iväg?

Av Sara Yonadam | jan 05, 2017
Känslor är viktiga, men hur mycket ska känslor påverka oss?
Alla har vi väl varit med om att få ett tilltal från Gud om något vi ska göra och i början är vi entusiastiska men efter ett tag, "när dammet lägger sig", kanske känslorna inte längre är helt i linje med det Gud har sagt. Så hur ska vi förhålla oss till livet då? Ska vi följa känslorna eller ska vi alltid gå emot känslorna?

Jag blev frälst när jag var 15 år gammal och hade på den tiden stora problem med ångestattacker, panikångest och depression, och jag förstod snabbt att om mitt kristna liv skulle drivas av känslor, så skulle det kunna hamna i vilket dike som helst. När jag var inspirerad och entusiastisk var det sådan nåd över allt jag gjorde, men när jag plågades av deprimerande känslor och tankar så kunde jag bli helt lamslagen av fruktan. 

Så jag började tillämpa en princip som har följt med mig ända sedan dess, och som jag gett som råd till människor under årens gång: "När du tvivlar, fortsätt bara att göra det som Gud sist sa till dig när du hörde Hans röst på ett tydligt sätt." 
Hur tillämpar jag detta praktiskt?
1. Genom att noggrant ge akt på vad Gud säger när Han talar (Ords 7:24, Job 33:31)
2. Genom att rätta mig efter det Han sagt och inte bara vara "en ordets görare utan också dess görare" (Jak 1:22-23)
3. När jag inte känner Gud nära och känslorna inte är i linje med det senaste tilltalet, så tar jag på mig skygglapparna och säger: "Gud, jag gör det jag tror att Du vill att jag ska göra. OM du vill att jag ändrar kurs, så säg det. Men tills du omdirigerar mig på ett tydligt sätt, kommer jag inte att följa mina känslor, utan det senast hörda tilltal." (5 Mos 5:32)

Självklart är livet mer komplext än så.
Självklart kan Gud omdirigera oss längs vägen, och gör också det.
Självklart verkar Gud i oss både "i ande" men också genom tankar, förnimmelser, och andra "kanaler".

Men jag brukar också säga att känslorna, skapade av Gud, är kryddor i människans liv. De är inte huvudrätten. De är inte tänkta att vara huvudmåltiden. Tänk om vi skulle fylla vår middagstallrik med grillkrydda, vitlökskrydda, söt paprikakrydda, aromatsalt och oregano. Det skulle bli en spännande smakupplevelse! Men inte alls mättande. Inte alls det vi primärt behöver. Inte alls det som är tänkt som middag.
Vi ska inte heller ta bort kryddorna ur den riktiga maten, för kryddorna förhöjer de naturliga smakerna i maten och bidrar till en godare måltid.

"Låt oss inte tröttna på att göra gott, för när tiden är inne får vi skörda om vi inte ger upp."
(Gal 6:9)


Så låt oss. inte. ge upp. Låt oss inte tröttna. Låt oss vara outtröttliga kristna, som med knäna i backen och lyfta händer prisar Gud, och arbetar troget i enlighet med missionsbefallningen, som är alla kristnas grunduppdrag. Vi kommer att få skörda, OM vi inte. ger upp. Och den bästa skörden vi kan få, är människor som får evigt liv genom Jesus. 
Du är ett ljus. Du är en ambassadör för Guds rike. Du är den enda Bibel vissa människor någonsin kommer att ta del av. Och Gud är med dig. Så var du också med Honom.