27 jun , 2017
Ikväll utgår programmet "Sök mer av Gud kl 20.30" och ersätts av "Från Vårt Perspektiv" där Börje Claesson och Andreas Claesson berättar om hur Kanal 10 började.
20 jun , 2017
Vi vill informera alla våra tittare att Viasat har flyttat vår kanal från 202 till 137.
15 jun , 2017
Varmt välkommen till årsstämma i Kristen TV i Sverige AB. Kallelse till årsstämma för aktieägarna för Kristen TV i Sverige AB 556690-4842
31 maj , 2017
Sommaren närmar sig och du är förmodligen i full gång med semesterplaneringen! Du missar väl inte Kanal 10 på Löttorp 28 juni-4 juli? Vi kommer att ha fantastiska möten med de som du ser på annonsen här nedan och vi sänder live på Kanal 10 dessa tider:
24 maj , 2017
I programmet möter du bland annat ärkebiskop Nicodemus Daoud Matti Sharaf som lyfter vikten av internationellt stöd för återuppbyggnaden av landet. På lördag den 27 maj kl 20.00 visar vi nästa den av Open Doors program "I förföljelsens spår".
18 maj , 2017
Ikväll kommer Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan, att gästa programmet "Från Vårt Perspektiv" kl 19. Under programmet samtalar Thomas och Börje Claesson om den kommande kampanjveckan och om vad Gud gör och gjort under tidigare år.
05 maj , 2017
Älmhult 2017-05-03. Varmt välkommen som Aktieägare i Kristen TV i Sverige AB. Kära aktieägare Din aktie/dina aktier har nu registrerats hos Bolagsverket och vi sänder dig, som lovat, ett aktiebevis. Tack för att du valt att stå med oss! Vi står tillsammans i visionen att nå Sverige med evangelium.
02 maj , 2017
"Under våren är det mycket spännande som händer vad gäller programmen på Kanal 10... (läs mer)"
08 apr , 2017
Sara och Linda hör en smäll och berättar att det börjar lukta bränt och att brandlarmet inne i Åhléns börjar tjuta och människor evakueras. Inom ett par minuter var det fullt pådrag med polishelikopter, poliser med skottsäkra västar och dragna vapen, avspärrningar och SWAT-teamet.
03 apr , 2017
Torsdag kl 20.00
03 apr , 2017
Läs här för att följa med i allt det spännande som händer i april månad!
02 mar , 2017
Vi har förlängt datumet för nyemissionen till sista april. Det betyder att du som vill bli aktieägare i Kanal 10 har mars och april på dig att skicka in din teckningslista.... (läs mer)
15 dec , 2016
För er som brukar titta på Kanal 10 på webbTV i din dator finns nu en möjlighet att sända vidare signalen till din TV om du har en Chromecast.
02 dec , 2016
Igår, torsdag, kom ÄNTLIGEN första upplagan av Börjes självbiografi. Under kampanjveckans sista kväll visade vi de 20 första exemplaren som vi hade fått levererade, och nu har alltså resten kommit. Vi ber än en gång om ursäkt för förseningen, den berodde dock på saker som vi inte kunde påverka. Vi kommer nu att sätta igång med att distribuera ut utskicket så fort vi bara kan. Det är en stor mängd böcker som ska iväg till sina mottagare och vår förhoppning är att hinna få iväg de flesta under nästa vecka (v. 49)
28 nov , 2016
En stor nyhet är att du nu kan se på Kanal 10 genom Apple TV, som är ett bra alternativ om du inte kan ta in Kanal 10 via satellit eller kabel-tv, eller kanske bara vill slippa betala onödigt dyra kostnader för ditt tv-abonnemang.
18 nov , 2016
Denna vecka, 21-25 november, är det dags för kampanjvecka igen! Under 5 dagar, av de ca 30 dagar som en månad består av, samlar vi på ett speciellt sätt, härliga medarbetare och gäster som bär Kanal 10 i sina hjärtan, och tillsammans slår vi ett slag för att vara med och bära kristen media, inte bara i hjärtat och i förböner, utan också konkret i ekonomi.
03 nov , 2016
Här hittar du recepten för de olika frukosträtter som Sanna lagat i programmet "Gyllne morgon". Recepten finns även i nyhetstidningen Inblick varje vecka, och läggs sedan varje måndag upp här på hemsidan.
27 okt , 2016
Vi sänder en komprimerad kampanjvecka mellan 17.00 och 20.00 och kommer inte heller att sända nyheter eller barnprogram.
27 okt , 2016
Kanal 10 sänder på fredag från klockan 20.00 och under resten av helgen. Följ sändningarna från Awakening via TV, webb-tv och/eller din telefon genom Kanal 10-appen. Se också den uppdaterade TV-tablån för detaljerad information om när dina favoritprogram visas.
Aktuellt
31 maj , 2017
Senaste blogginläggen

När tröttheten brottar ner dig

Av Sara Yonadam | feb 13, 2017
För ett par veckor sedan predikade jag i Växjö och jag inledde med att säga att jag är 3-barnsmamma och trött.  Så trött. Ibland nästan utmattad. Och efteråt kom en annan småbarnsmamma och ville att jag skulle be för henne, att hon skulle orka tjäna Gud så som jag gör trots tröttheten. Så jag bad för henne.
För det fina med att vara kristen är att jag inte behöver vara styrd av hur jag känner mig, utan av det jag vet är sant. Och det som är sant är att jag inte vandrar ensam, utan i sällskap av En som är mäktig nog att inte bara göra förmedla kraft genom mig, utan ibland trots mig.

Ofta när jag samtalar med Börje (Claesson) så berömmer han mig och säger att jag är duktig som jobbar, tar hand om mina barn, bygger den lokala kyrkan och allt annat som ryms in i livet. Hans uppmuntrande ord styrker, men jag håller aldrig riktigt med om att jag skulle vara duktig. För jag känner inte att jag övervinner särskilt mycket.
Men när jag tittar på mitt liv i backspegeln så måste jag ändå konstatera att jag visst har övervunnit en del. Jag har faktiskt övervunnit min värsta fiende gång på gång och jag fortsätter att övervinna henne; mig själv. För när jag känner mig sådär trött att det nästan gör ont att andas, så viskar hon "Du är inte gjord för det här livet." Det låter nästan som att hon vill slå ur mig den sista luften som just är på väg ner i lungorna.

Men så kommer jag på, att hon har delvis rätt. Jag är inte gjord för det här livet. Jag är gjord för mer. Jag är inte gjord för att kämpa och slita och slitas ut i min förhoppning att bygga "mitt" liv. Jag är gjord för mer. Jag är gjord för något större och något högre. Jag är gjord för att leva inför min Skapare, att göra mitt liv till en lovsång till Honom, och till att visa de som inte känner Gud till Honom. Han som är outtröttlig. Han som är stark. Han som orkar bära alla världens bekymmer på en och samma gång, och som orkar bära mig, och dig. Så när jag känner den där överväldigande tröttheten, så har jag lärt mig att sluta kämpa och bara släppa taget. Att strunta i disken, och hellre sätta mig vid pianot och släppa loss min ande, oavsett om det är i en lovsång eller en suck. För oavsett vilket ljud jag gör, så vet Han allt om det. Och Han bär mig. Han andas liv. Kraft. Nåd. Kärlek. Glädje. Framtidstro. Hopp.

Och om Han gör det för mig, så gör Han det för dig också min vän. Gud skiljer inte på oss. Vi är alla Hans ögonsten. Han har omsorg om dig. Och du kan idag göra anspråk på Hans löften om ny kraft. Han är trofast. När du erkänner din svaghet för Honom så blir du stark, inte i dig själv, utan i Honom.

 "Vet du inte, har du inte hört att Herren är en evig Gud, som har skapat jordens ändar? Han blir inte trött och utmattas inte, hans förstånd kan inte utforskas.
Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka.
Ynglingar kan bli trötta och ge upp, unga män kan falla. Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar i väg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta."

(Jesaja 40:28-31)