08 apr , 2017
Sara och Linda hör en smäll och berättar att det börjar lukta bränt och att brandlarmet inne i Åhléns börjar tjuta och människor evakueras. Inom ett par minuter var det fullt pådrag med polishelikopter, poliser med skottsäkra västar och dragna vapen, avspärrningar och SWAT-teamet.
03 apr , 2017
Torsdag kl 20.00
03 apr , 2017
Läs här för att följa med i allt det spännande som händer i april månad!
02 mar , 2017
Vi har förlängt datumet för nyemissionen till sista april. Det betyder att du som vill bli aktieägare i Kanal 10 har mars och april på dig att skicka in din teckningslista.... (läs mer)
15 dec , 2016
För er som brukar titta på Kanal 10 på webbTV i din dator finns nu en möjlighet att sända vidare signalen till din TV om du har en Chromecast.
02 dec , 2016
Igår, torsdag, kom ÄNTLIGEN första upplagan av Börjes självbiografi. Under kampanjveckans sista kväll visade vi de 20 första exemplaren som vi hade fått levererade, och nu har alltså resten kommit. Vi ber än en gång om ursäkt för förseningen, den berodde dock på saker som vi inte kunde påverka. Vi kommer nu att sätta igång med att distribuera ut utskicket så fort vi bara kan. Det är en stor mängd böcker som ska iväg till sina mottagare och vår förhoppning är att hinna få iväg de flesta under nästa vecka (v. 49)
28 nov , 2016
En stor nyhet är att du nu kan se på Kanal 10 genom Apple TV, som är ett bra alternativ om du inte kan ta in Kanal 10 via satellit eller kabel-tv, eller kanske bara vill slippa betala onödigt dyra kostnader för ditt tv-abonnemang.
18 nov , 2016
Denna vecka, 21-25 november, är det dags för kampanjvecka igen! Under 5 dagar, av de ca 30 dagar som en månad består av, samlar vi på ett speciellt sätt, härliga medarbetare och gäster som bär Kanal 10 i sina hjärtan, och tillsammans slår vi ett slag för att vara med och bära kristen media, inte bara i hjärtat och i förböner, utan också konkret i ekonomi.
03 nov , 2016
Här hittar du recepten för de olika frukosträtter som Sanna lagat i programmet "Gyllne morgon". Recepten finns även i nyhetstidningen Inblick varje vecka, och läggs sedan varje måndag upp här på hemsidan.
27 okt , 2016
Vi sänder en komprimerad kampanjvecka mellan 17.00 och 20.00 och kommer inte heller att sända nyheter eller barnprogram.
27 okt , 2016
Kanal 10 sänder på fredag från klockan 20.00 och under resten av helgen. Följ sändningarna från Awakening via TV, webb-tv och/eller din telefon genom Kanal 10-appen. Se också den uppdaterade TV-tablån för detaljerad information om när dina favoritprogram visas.
21 okt , 2016
Denna vecka är det dags för vår live-sändningsvecka, "Kampanjveckan", och vi sänder direktsänt måndag-fredag kl 17.00-23.00. Denna gång kan du se...
03 okt , 2016
Gyllne Morgon är vårt nya morgonprogram där våra programledare Joakim Claesson och Catarina Claesson kommer att hälsa helgen med intressanta gäster, avslappnade samtal och intervjuer och andra överraskningar i sann Kanal 10-anda.
23 sep , 2016
I nästa vecka är det åter igen dags för kampanjkvällar kl 17-23.00 måndag till fredag. Här är några av de ansikten som kommer dyka upp i rutan;
22 sep , 2016
Den här veckan besöker vi bokmässan i Göteborg tillsammans med Inblick. Vi har många intressanta gäster och seminarium, samtliga kommer filmas och sändas på kanal 10 under hösten. Kom gärna förbi vår monter och hälsa om du är på plats!
19 sep , 2016
På söndag den 25:e, sänder vi live från Kristet center Örebro som har Nytt hopp för Sverige och väckelsekonsert. Detta gör att det blir förändringar i tablån.
15 sep , 2016
Trots den härliga sensommarvärmen så är hösten ett faktum. Vi har laddat med flera nya programserier för att du ska ha många trevliga stunder i tv-soffan att se fram emot i höstmörkret.
01 sep , 2016
Ikväll klockan 21.00 sänder vi ett extrainsatt program med Börje och Joakim Claesson där de pratar om Svt:s program Riket som sändes om oss den 30 augusti.
01 sep , 2016
Äntligen finns konferensextra från torp på vår playsida! I första programmet möter reportern Martina Claesson missionsdirektorn Daniel Norburg, hon pratar med personalen i camping receptionen och kollar vad volontärerna på området har för förväntningar på veckan.
Aktuellt
Senaste blogginläggen

När helandet dröjer...

Av Sara Yonadam | apr 21, 2017
... är det lätt att bli frustrerad. Rädd. Arg kanske. Det är lätt att känna sig både nedslagen och övergiven. Övergiven av Gud - finns det någon hemskare känsla?

Ibland är det bra att bli påmind om att vi alla är människor och alla har vi våra kamper att utkämpa, oavsett om vi syns på en plattform, i tv-rutan eller inte. Stormen slår mot både den som byggt sitt hus på klippan och den som byggt det på sand (Matt 7:24-27). Men det är stormen som slår. Inte Gud. Gud slår inte och Han överger inte. Han tillrättavisar, ja, men det gör Han i och från kärlek. Han ÄR kärlek.

Men tillbaka till ämnet. Hur hanterar vi att helande dröjer? I förtvivlan eller i tro? Eller kanske i något som svänger mellan de två.

Igår var vår medarbetare Charlotte Thuresson med i direktsändningen och berättade om den leversjukdom som drabbat henne och som nu nått sin kulmen i att hennes lever är helt slut. Charlotte älskar Gud och har vigt sitt liv till att tjäna Honom tillsammans med sin man och som en underbar förebild för sina barn. Men Charlotte är ett sådant exempel i att vända sig TILL Gud, istället för FRÅN Gud, även när genombrottet dröjer. Hon är övertygad om att helandet redan har börjat, även om det ännu inte visat sig. Hon är övertygad om att Gud tar hand om henne och hennes familj under denna tid, och att hon ska få en ny lever; antingen genom ett under eller genom en transplantation. Och hennes kraft hämtar hon inte från sig själv.

Charlotte är som kvinnan i Ordspråksboken 31 där det står:
"Kraft och värdighet är hennes klädnad, och hon ler mot den dag
som kommer. Hon öppnar sin mun med vishet och har vänlig förmaning på sin tunga. Hon vakar över ordningen i sitt hem och äter ej sitt bröd i lättja. Hennes barn står upp och välsignar henne och hennes man berömmer henne: "Många duktiga kvinnor
har funnits, men du, du överträffar dem alla." Älskvärdhet kan bedra
och skönhet är en vindfläkt, men prisas skall den hustru som fruktar Herren."

Men hur kan kraft och värdighet vara hennes klädnad? Borde hon inte klä sig i säcktyg och aska?
Hur orkar hon le mot den dag som kommer? Borde hon inte begrava sitt ansikte i tårar?
Hur förmår hon tala ord av vishet och vänlig förmaning? Har hon inte rätt att spy ut bitter galla?
Hur står hon ut med allt det ansvar som livet innebär? Har hon inte burit nog?

Nej, du vet, hennes kraft och värdighet kommer inte från det jordiska och köttsliga; den kommer från Gud. Att hon är en älskad dotter som alltid kan hålla sitt huvud högt.
Leendet du ser är inte en verklighetsflykt, utan ett ställningstagande om att "Han är min glädje och min sång".
Förmågan av vishet och vänlighet är en princip att inte låta något stjäla hennes glädje och förmågan att bära ansvar är Guds nåd över hennes liv; en oförtjänt kraft till hjälp i rätt tid (Heb 4:16)


Min vän, jag vet inte vad du går igenom, vilket helande du väntar på. Jag vet inte heller om du har gett ditt liv till Jesus, som är din skapare och därmed den ende som utrannsakar hela dig och kan bota vad som helst.
Men ett vet jag, att alla mänsklighetens sjukdomar lades på Jesus Kristus när han hängde på ett kors. Jag vet att när han, som var fullständigt hel, frisk och syndfri, dog med alla sjukdomar på sig, så bröt han sjukdomarnas makt över varje människa som är i Honom och som sätter sin tro till Honom.

Vi kan inte bestämma över tidsaspekten; NÄR helandet visar sig.
Det vi kan bestämma är vem vi ska sätta vår tro till.
Vem som är vårt hopp. Och om vi ska stå fast vid den bekännelsen, eller om vi ska tröttna och ge upp.
Och när du känner dig trött, vet då, att Guds helige Ande finns där för att andas liv och kraft in i dig.

Och var gärna med oss i förbön för Charlotte. Låt oss tillsammans proklamera helande över hennes lever och tacka Gud för det Han gör i henne.
Vi vill också stå med i dina böneämnen och varje måndag direktsänder vi programmet "Vi ber för dig" dit du gärna får skicka in dina böneämnen, så ber vi för dem tillsammans.

"Lova HERREN, min själ! Hela mitt inre, prisa hans heliga namn!
Lova HERREN, min själ, och glöm inte allt gott han gör - han förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, han friköper ditt liv från graven och kröner dig med nåd och barmhärtighet, han mättar ditt begär med sitt goda så att du blir ung på nytt som en örn."


                                    (Psalm 103:1-5)