17 aug , 2017
"Kanal 10 är uppbyggt av frivilliga gåvor och denna gåva var inget undantag. Så ser det även ut för de flesta församlingar i Sverige som är uppbyggda på samma sätt. Det mesta som ges i kollekt till kyrkan är anonyma gåvor."
08 aug , 2017
Sverre Larsson har under fredagen den 4 augusti 2017 gått hem till Herren.
07 aug , 2017
Jerusalem – 50 år som odelad huvudstad. Direktsändning från Örnsköldsvik den 13 augusti mellan kl 15.00 och 17.00 i samarbete med Keren Kajemet. Medverkar gör bla den avgående Israel-ambassadören Isaac Bachmann.
27 jun , 2017
Ikväll utgår programmet "Sök mer av Gud kl 20.30" och ersätts av "Från Vårt Perspektiv" där Börje Claesson och Andreas Claesson berättar om hur Kanal 10 började.
20 jun , 2017
Vi vill informera alla våra tittare att Viasat har flyttat vår kanal från 202 till 137.
15 jun , 2017
Varmt välkommen till årsstämma i Kristen TV i Sverige AB. Kallelse till årsstämma för aktieägarna för Kristen TV i Sverige AB 556690-4842
31 maj , 2017
Sommaren närmar sig och du är förmodligen i full gång med semesterplaneringen! Du missar väl inte Kanal 10 på Löttorp 28 juni-4 juli? Vi kommer att ha fantastiska möten med de som du ser på annonsen här nedan och vi sänder live på Kanal 10 dessa tider:
24 maj , 2017
I programmet möter du bland annat ärkebiskop Nicodemus Daoud Matti Sharaf som lyfter vikten av internationellt stöd för återuppbyggnaden av landet. På lördag den 27 maj kl 20.00 visar vi nästa den av Open Doors program "I förföljelsens spår".
18 maj , 2017
Ikväll kommer Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan, att gästa programmet "Från Vårt Perspektiv" kl 19. Under programmet samtalar Thomas och Börje Claesson om den kommande kampanjveckan och om vad Gud gör och gjort under tidigare år.
05 maj , 2017
Älmhult 2017-05-03. Varmt välkommen som Aktieägare i Kristen TV i Sverige AB. Kära aktieägare Din aktie/dina aktier har nu registrerats hos Bolagsverket och vi sänder dig, som lovat, ett aktiebevis. Tack för att du valt att stå med oss! Vi står tillsammans i visionen att nå Sverige med evangelium.
02 maj , 2017
"Under våren är det mycket spännande som händer vad gäller programmen på Kanal 10... (läs mer)"
08 apr , 2017
Sara och Linda hör en smäll och berättar att det börjar lukta bränt och att brandlarmet inne i Åhléns börjar tjuta och människor evakueras. Inom ett par minuter var det fullt pådrag med polishelikopter, poliser med skottsäkra västar och dragna vapen, avspärrningar och SWAT-teamet.
03 apr , 2017
Torsdag kl 20.00
03 apr , 2017
Läs här för att följa med i allt det spännande som händer i april månad!
02 mar , 2017
Vi har förlängt datumet för nyemissionen till sista april. Det betyder att du som vill bli aktieägare i Kanal 10 har mars och april på dig att skicka in din teckningslista.... (läs mer)
15 dec , 2016
För er som brukar titta på Kanal 10 på webbTV i din dator finns nu en möjlighet att sända vidare signalen till din TV om du har en Chromecast.
02 dec , 2016
Igår, torsdag, kom ÄNTLIGEN första upplagan av Börjes självbiografi. Under kampanjveckans sista kväll visade vi de 20 första exemplaren som vi hade fått levererade, och nu har alltså resten kommit. Vi ber än en gång om ursäkt för förseningen, den berodde dock på saker som vi inte kunde påverka. Vi kommer nu att sätta igång med att distribuera ut utskicket så fort vi bara kan. Det är en stor mängd böcker som ska iväg till sina mottagare och vår förhoppning är att hinna få iväg de flesta under nästa vecka (v. 49)
28 nov , 2016
En stor nyhet är att du nu kan se på Kanal 10 genom Apple TV, som är ett bra alternativ om du inte kan ta in Kanal 10 via satellit eller kabel-tv, eller kanske bara vill slippa betala onödigt dyra kostnader för ditt tv-abonnemang.
18 nov , 2016
Denna vecka, 21-25 november, är det dags för kampanjvecka igen! Under 5 dagar, av de ca 30 dagar som en månad består av, samlar vi på ett speciellt sätt, härliga medarbetare och gäster som bär Kanal 10 i sina hjärtan, och tillsammans slår vi ett slag för att vara med och bära kristen media, inte bara i hjärtat och i förböner, utan också konkret i ekonomi.
Aktuellt
Senaste blogginläggen

När helandet dröjer...

Av Sara Yonadam | apr 21, 2017
... är det lätt att bli frustrerad. Rädd. Arg kanske. Det är lätt att känna sig både nedslagen och övergiven. Övergiven av Gud - finns det någon hemskare känsla?

Ibland är det bra att bli påmind om att vi alla är människor och alla har vi våra kamper att utkämpa, oavsett om vi syns på en plattform, i tv-rutan eller inte. Stormen slår mot både den som byggt sitt hus på klippan och den som byggt det på sand (Matt 7:24-27). Men det är stormen som slår. Inte Gud. Gud slår inte och Han överger inte. Han tillrättavisar, ja, men det gör Han i och från kärlek. Han ÄR kärlek.

Men tillbaka till ämnet. Hur hanterar vi att helande dröjer? I förtvivlan eller i tro? Eller kanske i något som svänger mellan de två.

Igår var vår medarbetare Charlotte Thuresson med i direktsändningen och berättade om den leversjukdom som drabbat henne och som nu nått sin kulmen i att hennes lever är helt slut. Charlotte älskar Gud och har vigt sitt liv till att tjäna Honom tillsammans med sin man och som en underbar förebild för sina barn. Men Charlotte är ett sådant exempel i att vända sig TILL Gud, istället för FRÅN Gud, även när genombrottet dröjer. Hon är övertygad om att helandet redan har börjat, även om det ännu inte visat sig. Hon är övertygad om att Gud tar hand om henne och hennes familj under denna tid, och att hon ska få en ny lever; antingen genom ett under eller genom en transplantation. Och hennes kraft hämtar hon inte från sig själv.

Charlotte är som kvinnan i Ordspråksboken 31 där det står:
"Kraft och värdighet är hennes klädnad, och hon ler mot den dag
som kommer. Hon öppnar sin mun med vishet och har vänlig förmaning på sin tunga. Hon vakar över ordningen i sitt hem och äter ej sitt bröd i lättja. Hennes barn står upp och välsignar henne och hennes man berömmer henne: "Många duktiga kvinnor
har funnits, men du, du överträffar dem alla." Älskvärdhet kan bedra
och skönhet är en vindfläkt, men prisas skall den hustru som fruktar Herren."

Men hur kan kraft och värdighet vara hennes klädnad? Borde hon inte klä sig i säcktyg och aska?
Hur orkar hon le mot den dag som kommer? Borde hon inte begrava sitt ansikte i tårar?
Hur förmår hon tala ord av vishet och vänlig förmaning? Har hon inte rätt att spy ut bitter galla?
Hur står hon ut med allt det ansvar som livet innebär? Har hon inte burit nog?

Nej, du vet, hennes kraft och värdighet kommer inte från det jordiska och köttsliga; den kommer från Gud. Att hon är en älskad dotter som alltid kan hålla sitt huvud högt.
Leendet du ser är inte en verklighetsflykt, utan ett ställningstagande om att "Han är min glädje och min sång".
Förmågan av vishet och vänlighet är en princip att inte låta något stjäla hennes glädje och förmågan att bära ansvar är Guds nåd över hennes liv; en oförtjänt kraft till hjälp i rätt tid (Heb 4:16)


Min vän, jag vet inte vad du går igenom, vilket helande du väntar på. Jag vet inte heller om du har gett ditt liv till Jesus, som är din skapare och därmed den ende som utrannsakar hela dig och kan bota vad som helst.
Men ett vet jag, att alla mänsklighetens sjukdomar lades på Jesus Kristus när han hängde på ett kors. Jag vet att när han, som var fullständigt hel, frisk och syndfri, dog med alla sjukdomar på sig, så bröt han sjukdomarnas makt över varje människa som är i Honom och som sätter sin tro till Honom.

Vi kan inte bestämma över tidsaspekten; NÄR helandet visar sig.
Det vi kan bestämma är vem vi ska sätta vår tro till.
Vem som är vårt hopp. Och om vi ska stå fast vid den bekännelsen, eller om vi ska tröttna och ge upp.
Och när du känner dig trött, vet då, att Guds helige Ande finns där för att andas liv och kraft in i dig.

Och var gärna med oss i förbön för Charlotte. Låt oss tillsammans proklamera helande över hennes lever och tacka Gud för det Han gör i henne.
Vi vill också stå med i dina böneämnen och varje måndag direktsänder vi programmet "Vi ber för dig" dit du gärna får skicka in dina böneämnen, så ber vi för dem tillsammans.

"Lova HERREN, min själ! Hela mitt inre, prisa hans heliga namn!
Lova HERREN, min själ, och glöm inte allt gott han gör - han förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, han friköper ditt liv från graven och kröner dig med nåd och barmhärtighet, han mättar ditt begär med sitt goda så att du blir ung på nytt som en örn."


                                    (Psalm 103:1-5)