17 aug , 2017
"Kanal 10 är uppbyggt av frivilliga gåvor och denna gåva var inget undantag. Så ser det även ut för de flesta församlingar i Sverige som är uppbyggda på samma sätt. Det mesta som ges i kollekt till kyrkan är anonyma gåvor."
08 aug , 2017
Sverre Larsson har under fredagen den 4 augusti 2017 gått hem till Herren.
07 aug , 2017
Jerusalem – 50 år som odelad huvudstad. Direktsändning från Örnsköldsvik den 13 augusti mellan kl 15.00 och 17.00 i samarbete med Keren Kajemet. Medverkar gör bla den avgående Israel-ambassadören Isaac Bachmann.
27 jun , 2017
Ikväll utgår programmet "Sök mer av Gud kl 20.30" och ersätts av "Från Vårt Perspektiv" där Börje Claesson och Andreas Claesson berättar om hur Kanal 10 började.
20 jun , 2017
Vi vill informera alla våra tittare att Viasat har flyttat vår kanal från 202 till 137.
15 jun , 2017
Varmt välkommen till årsstämma i Kristen TV i Sverige AB. Kallelse till årsstämma för aktieägarna för Kristen TV i Sverige AB 556690-4842
31 maj , 2017
Sommaren närmar sig och du är förmodligen i full gång med semesterplaneringen! Du missar väl inte Kanal 10 på Löttorp 28 juni-4 juli? Vi kommer att ha fantastiska möten med de som du ser på annonsen här nedan och vi sänder live på Kanal 10 dessa tider:
24 maj , 2017
I programmet möter du bland annat ärkebiskop Nicodemus Daoud Matti Sharaf som lyfter vikten av internationellt stöd för återuppbyggnaden av landet. På lördag den 27 maj kl 20.00 visar vi nästa den av Open Doors program "I förföljelsens spår".
18 maj , 2017
Ikväll kommer Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan, att gästa programmet "Från Vårt Perspektiv" kl 19. Under programmet samtalar Thomas och Börje Claesson om den kommande kampanjveckan och om vad Gud gör och gjort under tidigare år.
05 maj , 2017
Älmhult 2017-05-03. Varmt välkommen som Aktieägare i Kristen TV i Sverige AB. Kära aktieägare Din aktie/dina aktier har nu registrerats hos Bolagsverket och vi sänder dig, som lovat, ett aktiebevis. Tack för att du valt att stå med oss! Vi står tillsammans i visionen att nå Sverige med evangelium.
02 maj , 2017
"Under våren är det mycket spännande som händer vad gäller programmen på Kanal 10... (läs mer)"
08 apr , 2017
Sara och Linda hör en smäll och berättar att det börjar lukta bränt och att brandlarmet inne i Åhléns börjar tjuta och människor evakueras. Inom ett par minuter var det fullt pådrag med polishelikopter, poliser med skottsäkra västar och dragna vapen, avspärrningar och SWAT-teamet.
03 apr , 2017
Torsdag kl 20.00
03 apr , 2017
Läs här för att följa med i allt det spännande som händer i april månad!
02 mar , 2017
Vi har förlängt datumet för nyemissionen till sista april. Det betyder att du som vill bli aktieägare i Kanal 10 har mars och april på dig att skicka in din teckningslista.... (läs mer)
15 dec , 2016
För er som brukar titta på Kanal 10 på webbTV i din dator finns nu en möjlighet att sända vidare signalen till din TV om du har en Chromecast.
02 dec , 2016
Igår, torsdag, kom ÄNTLIGEN första upplagan av Börjes självbiografi. Under kampanjveckans sista kväll visade vi de 20 första exemplaren som vi hade fått levererade, och nu har alltså resten kommit. Vi ber än en gång om ursäkt för förseningen, den berodde dock på saker som vi inte kunde påverka. Vi kommer nu att sätta igång med att distribuera ut utskicket så fort vi bara kan. Det är en stor mängd böcker som ska iväg till sina mottagare och vår förhoppning är att hinna få iväg de flesta under nästa vecka (v. 49)
28 nov , 2016
En stor nyhet är att du nu kan se på Kanal 10 genom Apple TV, som är ett bra alternativ om du inte kan ta in Kanal 10 via satellit eller kabel-tv, eller kanske bara vill slippa betala onödigt dyra kostnader för ditt tv-abonnemang.
18 nov , 2016
Denna vecka, 21-25 november, är det dags för kampanjvecka igen! Under 5 dagar, av de ca 30 dagar som en månad består av, samlar vi på ett speciellt sätt, härliga medarbetare och gäster som bär Kanal 10 i sina hjärtan, och tillsammans slår vi ett slag för att vara med och bära kristen media, inte bara i hjärtat och i förböner, utan också konkret i ekonomi.
Aktuellt
Senaste blogginläggen

Utrustade med kraft

Av Sara Yonadam | maj 11, 2017


Jag älskar Jesus på ett särskilt sätt för några specifika saker. Självklart för att han har frälst mig, räddat mig, förlåtit mig och DESSUTOM strukit ut det skuldebrev som vittnade emot mig om min skuld och hade krav på mitt liv. Men sen älskar jag Gud för den Han är. Och mer specifikt för att Han inte är en mesig Gud. Jag ÄLSKAR det faktum att vår Gud är en stark stridsman. Att Han eggar upp sig själv till strid, som det står i Jesaja 42:13. Han är inte en mjäkig ledare som låter sig styras av opinionen. Han är en helig Gud, värd att fruktas (respekteras och älskas med en exklusiv kärlek) (3 Mos 11:44), Han är nådefull och god (Ps 13:6), men för den skull inte möjlig att köras över. Han är sen till vrede och stor i nåd (Ps 103:8). Han är himlens och jordens Skapare (1 Mos 14:19), den som har all makt över både det skapade och det eviga. (Jud 1:25)

Och i Hans avbild är du skapad, älskade vän (1 Mos 1:27). Du är formad med en plan, att vara den du är och att vara den i full frimodighet och kraft (Ps 139:13-16).

Det betyder inte att du som är en tyst person ska börja skrika. Det betyder att din tystnad kan förmedla styrka och auktoritet, när du är i Honom. Och det betyder inte att du som är högljudd har en ursäkt för att vara brysk och hård. Nej. Det betyder att din styrka inte ska komma från dig själv, utan från Honom.

Psalm 18:32 säger i vår svenska Bibel:
"Gud, du rustar mig med kraft och gör min väg fullkomlig,"
men i den engelska Bibeln, i New International Version står det översatt:
"Det är Gud som beväpnar mig med kraft och håller min väg säker."

Jag gillar det uttrycket. Att Gud beväpnar oss med kraft. För det betyder att vi inte bara ska försvara oss, utan att vi också ska inta nya områden och att vi har något att slå tillbaka med.

2 Kor 10:3-4 säger vidare:
"För även om vi lever i världen, strider vi inte på världens sätt. De vapen vi strider med är inte svaga utan har makt inför Gud att bryta ner fästen."

Så var inte bedrövad och nersänkt. Du är inte i underläge. När du är i Kristus är du på den plats där Han beväpnar dig med Sin egen kraft och beskyddar din väg, var helst du går fram i Hans vilja.

Stå upp. Var ljus. Var ett föredöme i medmänsklighet och kraft. Be frimodiga böner. Lovsjung som att det inte fanns en morgondag och överlåt dig till din själs herde och vårdare (1 Pet 2:25). Låt ditt liv överflöda till de runtomkring; klä den nakne och mata den hungrige. Var en aktiv levande sten i din församling; en medhjälpare som dina ledare kan lita på. Var en god förvaltare av allt det goda Gud har gett dig.

1 Pet 2:9
"Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar , han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus."