Res med Kanal 10 till Israel!

Det är en stor glädje för oss att vi har förmånen att få inbjuda dig till en ny Israelresa tillsammans med Kanal 10. Israel, landet mitt i händelsernas centrum. Landet där Jesus själv en gång vandrade omkring tillsammans med sina lärjungar.

Det är också lite speciellt att resa till Israel 2018. Israel firar 70 år som stat, sedan proklamationen den 14 maj 1948.

En Israelresa är en naturupplevelse med en fantastiskt skiftande natur, allt från grönskande kulle och blomsterprakt till torr och het sandö ken, en historisk upplevelse där vi besöker två av världens äldsta städer, Jerusalem och Jeriko, vi vandrar omkring mitt i historiens vingslag och ser de spännande arkeologiska utgrävningarna, som bekräftar den bibliska historien. En Israelresa skall också vara en profetisk upplevelse, den knyter an vår tid till det profetiska ordet om den sista tiden och Jesu återkomst. Men framför allt skall en Israelresa vara en Jesus-upplevelse. Vi vandrar i hans fotspår och möter hans närvaro och kraft på plats efter plats.

Resan erbjuder också härlig gemenskap med underbara människor, kvälls samlingar med sång och musik, Guds ord och levande vittnesbörd. Du kommer också att få tillfälle att möta Börje och Britt Claesson m.fl. från Kanal 10. Detta vill du inte missa.

Program

Denna resa sträcker sig över 8 dagar och vi önskar att resan skall vara en kombination av avkoppling, gemenskap och härliga intryck av landet.

DAG 1

från:

Utresa med flyg fredag 16 mars 2018 Göteborg – Istanbul 11.45-17.10 Istanbul – Tel Aviv 18.20-19.20

Stockholm – Istanbul 11.40-17.20 Istanbul – Tel Aviv 18.20-19.20

Bussen hämtar oss vid Ben Gurions internatio- nella flygplats. Vi reser sedan utmed Medelhavet, för att sedan ta av österut och över den omtalade Harmagedon slätten, förbi Nazareth och fram till vårt hotell i Tiberias.

DAG 2

Dagen inleds med en båttur på Gennesarets sjö. Mitt på sjön gör vi ett stopp för att läsa några av de aktuella bibeltexterna från Jesu liv, och sjunga lovsång till Herren. Efter båtturen stiger vi iland vid vårt hotell. Resten av dagen är fri för avkoppling, gemenskap och vila. Under da- gen håller vi också ett möte där ni får tillfälle att möta Börje och Britt Claesson m.fl. från Kanal 10.

 

DAG 3

Dagen startar vid Petrusplatsen där Petrus fick möta Jesus till upprättelse. Här håller vi ett kortare morgonmöte. Vi reser sedan vidare till Kapernaum, platsen där Jesus gjorde miraklet med den besatte mannen i synagogan, Här hade också lärjungen Petrus sitt hem, som Jesus besökte och botade Petrus svärmor. På kvällen samlades hela staden utanför dörren till Petrus hus. Jesus betjänade folket och botade de sjuka. Detta är en plats för mirakler.

Vi reser sedan vidare norrut via staden Qiryat Shemona, en stad som under tider varit under stark beskjutning från Libanon. Nu är läget lugnt. Vi fortsätter via den bördiga Huledalen upp till den vackra utsiktsplatens vid Libanesiska gränsen. Här stannar vi för att lovsjunga och be för landet Israel, dess folk och gränser samt deras grannländer.

Vi fortsätter sedan till Tel Dan en av platserna för Jordans källflöden, där vi gör en kortare vandring i underbar natur och ser hur vattnet “springar” fram ur marken runt omkring oss. Resan fortsätter sedan upp till druserbyn Masáda vid Kratersjön. Här gör vi ett stopp för lunch.

Efter lunch går resan vidare utmed den Syriska gränsen, över de bördiga Golanbergen. Här utspelade sig dramatiska händelser under 6 dagars-kriget 1967 och under kriget i oktober 1973. Vi reser vidare via Yarmukdalen, vid den

Syrisk/jordanska gränsen över den stora bördiga platån på Golanhöjden.

Vi fortsätter sedan söderut på vår väg till Jerusalem. Vi åker via Jordandalen, utmed den Libanesiska gränsen, ner till dopstället utanför Jeriko, den troliga platsen där Jesus döptes av Johannes döparen. Vi gör ett kortare besök i Jeriko, som också kallas Palmstaden. Jeriko grun- dades år 9600 f.kr och är en av världens äldsta städer. Staden ligger 260 meter under havet.

Vi stannar till vid det gamla Mullbärsfikonträdet och läser texten om Jesus och Sackeus. Vi besöker också Elisa källan som försett staden med friskt vatten ända sedan Elisas mirakel då vattnet förvandlades från bittert till sunt.

Efter besöket i Jeriko tar bussen oss med upp till Jerusalem. Vi reser precis som det sjungs i den gamla psalmen, “Se vi går upp till Jerusalem”. Staden ligger högt upp på berget, ca. 400 meter över havet. Här skall vi nu stanna de tre kommande dagarna.

DAG 4

Vi startar på Oljeberget, platsen för Jesu himmelsfärd, där vi läser bibeltexterna om Jerusalem och håller ett kortare morgonmöte. Vi promenerar vidare från Oljebergets topp ner via Palmsöndagsvägen, till Tårarnas kapell och Getsemane örtagård, platsen där Jesus ut- kämpade sin kamp i ensamhet, innan han går till Korset.

Detta är verkligen en speciell plats, som inbjuder till både eftertanke och stillhet men ock- så tacksägelse över det Jesus gjorde för oss.

Vi besöker Betesdadammen platsen för den lame mannens helande, och därefter tar vi en fikapaus på ett litet arabiskt café. Vi vandrar sedan vidare in i gamla Jerusalem där vi går Via Dolorosa (lidandets väg) som går via de trånga gränderna, och slutar vid den heliga Gravens kyrka. Efter denna vandring tar vi lunch vid en restaurang i gamla stan.

Efter den här vandringen, lämnar vi tid för egna strövtåg i gamla stans basarer. Vi utgår från en gemensam plats, som vi kommer att ha som mötesplats, för de som inte vill ta sig hem på egen hand.

DAG 5

Denna dag startar vi i Kaifas Palats, med den vackra utsikten över Kidron dalen och upp emot Oljeberget och ner mot Döda havet. Kaifas palats, är platsen dit Jesus fördes av soldaterna från Getsemane. Här finns en kyrka, “Hane gällets kyrka” med de fängelse grottor, där man tror att Jesus hölls i förvar innan han för- des till korsfästelsen Detta är en av de säkraste autentiska platserna från Jesu tid. Här finns en trappa som troligtvis Jesus vandrade på när han fördes till Kaifas palats.

Vi fortsätter upp till Sions berg och Övre Salen. Vi tar oss upp på taket och tittar på den fina utsikten. Här läser vi texten om händelsen den första pingstdagen i Jerusalem och får tillfälle att prisa Gud för Andens utgjutelse.

 

Vi vandrar sedan in i Gamla Jerusalem via Sion porten och kommer in i de vackra judiska kvarteren med de intressanta utgrävningarna av Cardo. Efter en lunchpaus går vi sedan vidare ner till Västra muren/Klagomuren som är judarnas heliga böneplats. Vi blandar oss med judarna och ber tillsammans med dem, männen på sin sida och kvinnorna på sin.

Vi gör ett besök vid Davidssons Archaeological park. Det är en utgrävning av den gamla tempelmuren och templet från Jesu tid. Denna plats som har mycket intressant att berätta.

Vi går sedan vidare ner till Davids stad, med Hiskia tunneln, en vattentunnel som leder ända ner till dammen Siloam. De som önskar kan gå tunneln ner till Siloam. Siloam dammen har också en intressant berättelse om den blinde mannen som botades av Jesus. Jesus blandar till en deg av grus som han sedan stryker på mannens ögon och uppmanar honom att gå och tvätta sig i dam- men Siloam, mannen gör det och kommer tillbaka seende.

DAG 6

Den sista dagen i Jerusalem börjar med ett besöker på Yad va Shem, som enligt oss är ett måste för en israelresenär. Yad va Shem betyder Minnenas berg och är ett minnesmonument, en utställning, en berättelse, i bild, film, ljud, över judarnas historia, före och under andra världskriget. Besöket på Yad va Shem gör alltid ett starkt intryck på oss resenärer.

Efter besöket på Yad va Shem tar vi en prome- nad upp på Herzelberget, som ligger i direktanslutning till Yad va Shem. Teodor Herzel, en av pionjärerna för den judiska staten, har tillsammans med många övriga av pionjärerna och förgrunds- figurerna, sina gravar i denna vackra park. Detta är ett starkt minnesmärke över de som kämpat och gett sina liv för staten Israel.

Vi går genom parken, och följer judarnas his- toria efter andra världskriget, fram till proklama- tionen av staten Israel och vidare genom Israels befrielsekamp för sitt land.

Jerusalemdagarna avslutas med ett besök på Gordons Golgata, eller trädgårdsgraven, som det också kallas. Det är en underbart vacker trädgård i Gamla Jerusalem, som också pekas ut som tänkbar platsen för Jesu korsfästelse. Här kom- mer vi att hålla ett möte tillsammans, där vi delar Guds ord, lovsjunger, ber och firar Herrens måltid.

Efter gudstjänsten tar bussen oss ner till Tel Aviv där vi skall tillbringa de två sista nätterna denna Israelresa.

DAG 7

Denna dag är en fridag i Tel Aviv. Vi bor på ett hotell som ligger i direkt anslutning till den vackra Medelhavskusten. Även om det fortfarande är vår i Israel, brukar temperaturen både i luften och vattnet vara behagligt för oss nordbor. Här kan du passa på att ta en härlig promenad på de fina promenad vägarna utmed kusten, eller varför inte ett bad i Medelhavet.

Du kan också promenera in i den moderna staden Tel Aviv, eller varför inte till den gamla och helt underbara fruktmarknaden.

 

EXTRAERBJUDANDE: Den här dagen erbjuder vi, för den som vill en halvdagstur tillsammans med Eva och Hans Marklund. Vi tar oss till Jaffa, (bibelns Joppe) den gamla kuststaden som ligger precis vid kustlinjen. Det var här som Petrus var i bön på taket av ett hus, när den helige Ande ta- lade med honom om Kornelius män som skulle komma och hämta honom. Petrus lyder och föl- jer med männen. Väl framme hos Kornelius får han predika evangelium för hedningarna, som tar emot ordet och blir frälsta.

Vi ser dess vackra byggnader, den spännande marknaden, med sitt myller av butiker av alla slag. Vi tar oss in till de gamla delarna av Tel Aviv och den helt underbara fruktmarknaden, med alla sina dofter och färger. Om tid finns besöker vi också Independence Hall, platsen för proklamationen av staten Israel den 14 maj 1948.
På kvällen håller vi ett härligt möte tillsam- mans, där vi får tillfälle att dela våra vittnesbörd efter en härlig och upplevelserik resa i Israel.

DAG 8

Hemresedag fredag 23 mars 2018. Transfer med buss till Ben Gurion International Airport.

Flyg från Tel Aviv – Istanbul 11.20-13.35 och sedan vidare.

Istanbul – Göteborg 15.05-16.45 och Istanbul – Stockholm 14.50-16.30.

 

För mer information om priser, mm kontakta oss så skickar vi broschyren till dig!

Du kan maila till info@dbctravel.se eller info@kanal10.se eller ringa till oss på telefonnr 0476-533 50.