Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Hur ska vi göra Guds vilja när känslorna drar iväg?

Av Sara Yonadam | jan 05, 2017
Känslor är viktiga, men hur mycket ska känslor påverka oss?
Alla har vi väl varit med om att få ett tilltal från Gud om något vi ska göra och i början är vi entusiastiska men efter ett tag, "när dammet lägger sig", kanske känslorna inte längre är helt i linje med det Gud har sagt. Så hur ska vi förhålla oss till livet då? Ska vi följa känslorna eller ska vi alltid gå emot känslorna?

Jag blev frälst när jag var 15 år gammal och hade på den tiden stora problem med ångestattacker, panikångest och depression, och jag förstod snabbt att om mitt kristna liv skulle drivas av känslor, så skulle det kunna hamna i vilket dike som helst. När jag var inspirerad och entusiastisk var det sådan nåd över allt jag gjorde, men när jag plågades av deprimerande känslor och tankar så kunde jag bli helt lamslagen av fruktan. 

Så jag började tillämpa en princip som har följt med mig ända sedan dess, och som jag gett som råd till människor under årens gång: "När du tvivlar, fortsätt bara att göra det som Gud sist sa till dig när du hörde Hans röst på ett tydligt sätt." 
Hur tillämpar jag detta praktiskt?
1. Genom att noggrant ge akt på vad Gud säger när Han talar (Ords 7:24, Job 33:31)
2. Genom att rätta mig efter det Han sagt och inte bara vara "en ordets görare utan också dess görare" (Jak 1:22-23)
3. När jag inte känner Gud nära och känslorna inte är i linje med det senaste tilltalet, så tar jag på mig skygglapparna och säger: "Gud, jag gör det jag tror att Du vill att jag ska göra. OM du vill att jag ändrar kurs, så säg det. Men tills du omdirigerar mig på ett tydligt sätt, kommer jag inte att följa mina känslor, utan det senast hörda tilltal." (5 Mos 5:32)

Självklart är livet mer komplext än så.
Självklart kan Gud omdirigera oss längs vägen, och gör också det.
Självklart verkar Gud i oss både "i ande" men också genom tankar, förnimmelser, och andra "kanaler".

Men jag brukar också säga att känslorna, skapade av Gud, är kryddor i människans liv. De är inte huvudrätten. De är inte tänkta att vara huvudmåltiden. Tänk om vi skulle fylla vår middagstallrik med grillkrydda, vitlökskrydda, söt paprikakrydda, aromatsalt och oregano. Det skulle bli en spännande smakupplevelse! Men inte alls mättande. Inte alls det vi primärt behöver. Inte alls det som är tänkt som middag.
Vi ska inte heller ta bort kryddorna ur den riktiga maten, för kryddorna förhöjer de naturliga smakerna i maten och bidrar till en godare måltid.

"Låt oss inte tröttna på att göra gott, för när tiden är inne får vi skörda om vi inte ger upp."
(Gal 6:9)


Så låt oss. inte. ge upp. Låt oss inte tröttna. Låt oss vara outtröttliga kristna, som med knäna i backen och lyfta händer prisar Gud, och arbetar troget i enlighet med missionsbefallningen, som är alla kristnas grunduppdrag. Vi kommer att få skörda, OM vi inte. ger upp. Och den bästa skörden vi kan få, är människor som får evigt liv genom Jesus. 
Du är ett ljus. Du är en ambassadör för Guds rike. Du är den enda Bibel vissa människor någonsin kommer att ta del av. Och Gud är med dig. Så var du också med Honom.