Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Gud är trofast!

Av Joakim Claesson | dec 29, 2016
  Varje nyår ser jag alltid på vad som ligger framför med viss bävan och oro på vad som kan hända. Oro i världen och bekymmer runt omkring brukar dra ner min tillförsikt. I år är det första gången på väldigt länge som jag känner tvärtom. Jag har en enorm längtan efter vad Gud har i sina planer. Världen ser kanske ännu värre ut och det är verkligen mörkt i många avseenden. Det som har ändrats är min egen attityd och inställning.

  Den gångna året har varit ett av mina tuffaste år på väldigt många områden. Sjukdom i familjen, problem med barnen i skolan, ekonomisk oro på jobbet osv. Det låter inte så mycket, men de som är i min nära bekantskap, vet vad jag talar om. Pga det, borde jag vara mer orolig för framtiden, men det som har hänt är att jag i allt har upplevt Guds otroliga trofasthet. Han har burit mig och familjen igenom allt på ett sätt som man inte ens vågat hoppas på. Allt har inte blivit bra, men Gud har visat sin omsorg och verkligen tagit hand om oss när stormen varit som värst. Han har ALDRIG svikit eller lämnat oss åt vårt "öde". Därför vet jag att oavsett vad det nya året kommer med, så är Han där! Jag bara vet det. Den värsta oron är borta och har ersatts med en tillförsikt och förväntan.

  Personligen tror jag på ett riktigt spännande år. Jag tror faktiskt att vi ska få se saker hända i vårt land som vi inte har sett på mycket länge. Församlingar som reser sig, människor som blir frälsta, helande och mirakler osv. Jag tror dessutom att konferensen Awakening som var i Friends arena i Stockholm i slutet av oktober, har påverkat vårt land mer än vad vi kanske ser. Gud vill något med vårt land. Vill vi?

  Kanal 10 har en del spännande nyheter inför 2017, men de är bara i planeringsstadiet. Era förböner blir allt mer viktiga, men naturligtvis ert ekonomiska stöd också. Spännande blir det i alla fall. Det lovar jag!

  Från djupet av mitt hjärta - Tack för ert trogna stöd 2016 och en önskan om ett riktigt Gott Nytt 2017!

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se