Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Gud förmår göra långt mer än vi kan tänka!

Av Joakim Claesson | feb 06, 2017
  Under en av mellandagarna under julen, så hade vi besök av David "Buck" Hudson i vår församling (Citykyrkan i Älmhult). Buck sa att han inför varje nyår brukar be om att få ett ord för det år som ligger framför och det han fick inför 2017 var orden "Gud förmår". Han talade om att vi ska ha våran tro inställd på att Gud förmår att göra  saker som vi inte ens kan tänka. Han predikade ur Efesierbrevet kapitel 3 och vers 19 till 20:
  "(19)  och lära känna Kristi kärlek, som går långt utöver vad någon kan förstå. Så skall ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet.  (20)  Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss,"

  Predikan var så bra, så jag vill faktiskt dela några av de punkterna han predikade om. Jag tror att det kan vara till välsignelse för fler än bara mig:
  Gud förmår att skapa/göra något ur ingenting.
  Gud förmår att låta nåd överflöda, så att vi alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk.
  Gud förmår att förlösa oss från förtryck och svåra omständigheter och ge styrka som hjälper oss att komma över prövningar.
  Gud förmår att överträffa dina förväntningar.
  Gud förmår att trösta de som är i nöd eller svårigheter.

  Vi har en Gud som är så oändligt mycket större och mäktigare än vi någonsin kommer att förstå. Han har dessutom bara goda tankar för oss och vill oss väl. Våga sträcka dig i ditt böneliv och "utmana" Gud med dina önskemål och begär. Han VILL hjälpa dig!

  Under februari vill jag särskilt lyfta fram vår kampanjvecka 20-24/2 kl. 17-23. Denna gång har vi förmånen att gästa Nordanstigs Kristna Center (NKC) i Gnarp. NKC har hjälpt oss de senaste åren med vår JesusFestival, så jag tror att det kommer att bli en mycket trevlig vecka. Gyllne Morgon kommer också tillbaka den 4/2 efter lite juluppehåll.

Bästa och varmaste hälsningar i en kylig vintertid!

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se