Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Gud har en plan för dig!

Av Joakim Claesson | mar 01, 2017
  För en tid sedan samtalade jag med ett par vänner om hur viktigt det är att Gud leder oss i arbetslivet, även om man inte arbetar inom kyrkan eller på en sk kristen arbetsplats. Jag berättade bla. att när vi flyttade från Sorsele till Älmhult (Börje hade blivit erbjuden att börja jobba för IKEA), så var det pga att vi som familj i bön hade känt Guds ledning att flytta. En av de två vännerna sa spontant till mig - "Menar du att Börje frågade efter Guds vilja redan då?" Min vän trodde att Börje hade sagt 'ja' till att jobba på IKEA för att "man inte kan tacka nej till ett sånt erbjudande". Jag sa, att för min far har det alltid varit angeläget att söka Guds vilja i allt.

  Som kristen känner jag att det är en nödvändighet att veta Guds vilja, särskilt i arbetslivet, eftersom vi tillbringar större delen av vår vakna tid just där. Vi är Guds ambassadörer för hans rike var helst vi går. Självklart måste vi veta hans vilja, för att kunna vara effektiva i vårt uppdrag. Missionsuppdraget är ju att 'gå ut i hela världen' och det inkluderar ju faktiskt arbetsplatser också.
  Jag hoppas verkligen att det är få människor som tänker som min vän gjorde. Jesus själv var ju snickare och jag har svårt att tro att han inte försökte göra Faderns vilja redan innan han vandrade runt med sina lärjungar.

  Tänk om alla vi som har Jesus i hjärtat verkligen sökte Guds vilja. Hur hade då vår värld sett ut? Fler människor hade garanterat trott på Jesus. Oavsett om du vet att du är på rätt plats eller ej, så uppmuntrar jag dig att fr.o.m. idag börja fråga Gud vad han vill att du ska göra på ditt jobb och i ditt liv.

  Kanal 10 vill inspirera och hjälpa dig att våga ta steg i tro och lära dig höra Gud. Program som jag särskilt vill rekommendera är undervisning med bla Johnny Foglander (onsd. kl 19.30), Tommy Lilja (tisd. kl 21.00) och Sven Almqvist (sönd. kl 19.00). Utöver det, så tror jag också att våra kampanjkvällar inspirerar och under mars månad sänds de 20-24/3 kl 17.00-23.00.

En önskan om en skön och ljus vår!

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se