Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Påsken är budskapet om nåd.

Av Joakim Claesson | apr 04, 2017
  När jag var liten, längtade alla vi barn efter påsken och då speciellt efter godis och smällare så klart. Som vuxen ser jag fortfarande fram emot den, fast då främst för vad påsken egentligen står för - Jesu seger på Golgata. Visst firar vi med god mat odyl, men jag gläder mig verkligen mest åt budskapet. Tänk att vi, när vi sätter Jesus som Herre och frälsare i våra liv, blir rättfärdiga och fullständigt förlåtna alla våra synder. Det går inte att fullt ut förstå. Talet om korset är ju också kraften i vårt kristna liv (1 Kor 1:18), men också det som skiljer oss från icke troende. Kan inte låta bli att citera Levande Bibelns parafrasering: "Visst låter det galet för dem som är på väg att gå förlorade, när de får höra att Jesus genom att bli avrättad på ett kors kan rädda dem. Men vi som är frälsta och är på rätt väg upplever Guds mäktiga kraft i detta budskap." Amen! Tänk att hans död är vårt liv, hans smärta och lidande är vår läkedom och att hans fattigdom är vår rikedom!

Min käre far, Börje, sa en gång till en journalist "att Kanal 10 inte har som uppgift att döma eller gå med pekfinger, utan visa på det hopp som finns i budskapet om Jesus". Alla vi som tror på Jesus måste bli bättre på att presentera Jesus på det sättet. Påsken handlar om att Jesus har gett oss evigt liv. Det är nåd att vi bara kan ta emot, aldrig förtjäna det. Människor måste få veta det.
Tack vare att du står tillsammans med oss, kan Kanal 10 sprida evangelium till DIN granne, kollega, vän eller släkting som du kanske inte når. Kanal 10 behövs och just nu har vi friheten att tala om Jesus hur mycket vi vill. Därför vill jag på ett särskilt sätt lyfta fram våra sändningar i påsk där vi både talar om evangelium, men där du också får chansen att stå tillsammans med oss ekonomiskt så att vi kan fortsätta. Våra direktsända kvällar är - Påskkvällar 11-13/4 samt Uppståndelsekvällar 18-20/4.

Till sist - Fira påsken med släkt och vänner i glädje och tacksamhet.

Önskar er en Glad Påsk och en fortsatt skön vår.

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se