Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Den blomstertid nu kommer..

Av Joakim Claesson | jun 13, 2017
  Juni är per definition första sommarmånaden. Många med mig har härliga minnen från skolavslutning i kyrkan, där man sjunger de vackra sommarpsalmerna. Tyvärr är det inte lika vanligt idag. I Älmhult får bara en del av eleverna gå till kyrkan och det är de som går i de sk. avgångsklasserna. Vi lever i en tid av "avkristning" i Sverige, där kristendomen håller på att försvinna ur hela vårt samhälle.

  Men låt oss inte tappa modet. En av mina unga kollegor uppmuntrade oss nyligen på måndags-bönen som vi har i koncernen. Hon sa ungefär så här:
"- Ibland har jag nästan skämts för att jag jobbar på Kanal 10, för det är ju bara äldre människor som tittar på kanalen. Men så upplevde jag att Gud talade till mig om dessa äldre tittare och partners som under drygt tio års tid har matats av trosstärkande undervisning genom Kanal 10. Detta har gett dem tro och inspiration att be för sina barn och barnbarn att de ska bli frälsta. Vi vet ju inte vems föräldrar, far- eller morföräldrar de är. Kanske en av dem är mamma till statsminister Stefan Löfvén? Många av alla dessa 'bönebarn' kommer att bli frälsta och då är det tack vare de äldre som har bett. Det kan ju vara flera hundra tusen människor som berörs! Många har räknat bort pensionärerna för att de är gamla, men så kommer Gud och överraskar oss alla och låter dessa sk. uträknade personer vara vägen till väckelse. Tänk vilken uppgift Kanal 10 har!"
Har du tänkt den tanken? Du som partner och gåvogivare till Kanal 10 är Sveriges framtid. Vilken härlig framtid vi går till mötes!

  Något annat härligt att se fram emot är att Kanal 10 har glädjen att få vara på Löttorps Camping i tältet hos ELCA-stiftelsen i några dagar igen. Den 28 juni - 4 juli sänder vi live från tältet varje kväll mellan kl 17-23. Sång, musik och härliga talare. Kom gärna till tältsalongen om du har möjlighet. (Boka boende på www.lottorpscamping.se). Ser fram att få möta er där.

Önskar er alla en härlig start på sommaren!

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se