Om Kanal 10


Kanal 10 är Sveriges kristna tv-kanal. Hos oss hittar du ett brett utbud av program, allt med en tydlig kristen fokus. Vi sänder allt från långfilmer, nyheter, barnprogram, undervisning, debatter, Gudstjänster och förbönsprogram. En vecka i månaden sänder vi även våra uppskattade Café- och Kampanjkvällar. Då bjuder vi på en mix av musikframträdanden, intervjuer och samtal direkt från vår studio i Älmhult.

Kanal 10 är en kristen kanal, något som tydligt framgår i de program som vi sänder. Vi bekänner oss till den apostoliska trosbekännelsen, med Jesus tydligt i centrum. Kanal 10 är inte bunden till något samfund, utan strävar efter en så stor bredd som möjligt. Vi sänder program från både OAS-rörelsen inom Svenska kyrkan, till flera olika frikyrkoförsamlingar i Sverige. 

Ett fåtal av våra program sänds på engelska, men del allra mesta är antingen på svenska eller sänds textat. Vårt mål är att sända så mycket som möjligt av våra program på svenska. Vi sänder kristen tv dygnet runt, uppdelade på tre åttatimmarsblock – ett åttatimmarsblock mellan 16 och 24, och därefter sänds programmen i repris fram till klockan 16 nästa dag.

Kanal 10 startade sina sändningar 2005, och utvecklas och växer stadigt sedan dess. Sedan starten har det skett stora förändringar med programinnehållet, och vi får ständigt fler tittare. I dag finns vi, förutom via parabol (Siriussateliten), även som tillvalskanal via Comhem och Telia. Du kan också följa Kanal 10 via vår web-tv.

Kanal 10 finansieras till största delen av frivilliga gåvor från våra tittare. Vi har flera tusen partners som varje månad bidrar till att Kanal 10 kan gå runt, men också att vi har en möjlighet att utvecklas och förbättras.

Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra program, och får stor respons från tittarna. Inte minst till vårt uppskattade förbönsprogram Vi ber för dig, som under åren har tagit emot tiotusentals böneämnen. 

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt
Senaste blogginläggen

Nu är det tid för väckelse!

Av Joakim Claesson | aug 09, 2017
Sitter just nu på Öland och summerar en härlig vecka av direktsändningar från Löttorps camping. ELCA Stiftelsen, med Carina & Stephan Berg i spetsen, har verkligen varit till oerhörd välsignelse för oss. Vilka härliga människor som verkligen älskar Jesus och gör allt de kan för att sprida budskapet om Jesus. Vi har känt oss som en enda stor familj.

Att jag nämner våra sändningar från Löttorp, är för att vi så påtagligt kunde känna en vind av förändring över vårt land. Alla vi som var där (och förhoppningsvis även ni som tittade på TV:n hemifrån), upplevde en atmosfär av väckelse. Sången och vittnesbörden från alla medverkande var nästan uteslutande tal om vad Jesus gör i vårt land just nu. Inte minst från våra vänner i församlingen EChurch i Uppsala, som var med oss hela tiden. Två unga killar som heter Dennis och Josef, vittnade om hur Jesus förändrat deras liv radikalt. Dennis har bara varit frälst i två år och Josef i endast 8 månader, ändå stod de på scenen och predikade/vittnade under ett av förmidagsmötena och i direktsändning. Det andades framtidshopp.
Om detta programblad hinner komma ut i tid, kan jag informera om att EChurch också kommer att delta under årets JesusFestival och då främst genom Stefan Edefors och Andreas Skogvard.

För att informera vad som händer under hösten, så kan jag berätta att vi har ett par intressanta talare som gör premier på 10:an som programproducenter – Hansåke Dahlgren och Sam Soleyn. Hansåke känner de flesta av er, så han kräver ingen närmare beskrivning. Sam Soleyn är en ny bekantskap för mig, men är en välkänd predikant och bibellärare över stora delar av vår värld. Hans program är på engelska, men kommer att textas till svenska. Dessutom kommer vi att sända nya väckelsemöten (JesusFestival Extended) från Citykyrkan i Älmhult med Jens Garnfeldt under sista veckan i augusti. Kom gärna och delta i mötena. Det blir oerhört spännande.

Önskar er en fortsatt skön sommar.

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se