Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Parabol förändringar Viasat

På grund av förändringar på den svenska marknaden för satellit-TV, så vill vi bara informera följande:

Sedan årsskiftet har Viasat uppmanat sina kunder att rikta om sina paraboltallrikar för att inte förlora sin tillgång till Viasats kanaler. Detta medför bla. att man förlorar tillgången till Kanal 10.

Kanal 10 och Viasat sänder idag från samma satellit (Astra 4a, 5° öst), men Viasat kommer också att sända på en satellit som heter Thor. De har tillsammans med Canal Digital bildat ett nytt bolag där man kommer att slå ihop sina sändningar. Därför ber Viasat sina kunder att rikta om parabolerna till deras nya position. Det betyder att alla som vinklar om sina paraboler förlorar tillgången till att se Kanal 10 och andra kristna kanaler.

Därför uppmanar vi er att inte vinkla om era paraboler. Ägaren till satelliten Astra har meddelat oss att Viasat kommer att finnas kvar på deras satellit till slutet av november 2021, så ni som väljer att inte vinkla om era paraboler kommer ändå att ha tillgång till Viasats alla kanaler fram till dess.

Vinkla om parabolen i efterhand Idag erbjuder Viasat sina kunder gratis omriktning med hjälp av installatör. Ni som väljer att vänta med att vinkla om era paraboler för att inte förlora tillgången till Kanal 10, kan själva behöva bekosta installatör alternativt vinkla om parabolen själva i efterhand.
Få tillgång till Kanal 10 efter omriktning
För er som redan har riktat om er parabol, finns möjlighet att få in Kanal 10 igen genom att sätta dit ett extra huvud på parabolen. För mer information om detta, ber vi er att kontakta närmaste parabolinstallatör.