Guds ord är levande!

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10, Så här i påsktider, vill jag inspirera dig att utnyttja ledigheten med att avsätta rejält med tid för Bibeln.

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Så här i påsktider, vill jag inspirera dig att utnyttja ledigheten med att avsätta rejält med tid för Bibeln. Själv har jag påbörjat en lite annorlunda vandring med Guds ord.

Under februari månads kampanjvecka intervjuade jag Torbjörn Frisk och Curt Lahti om en gemensam utmaning som de hade antagit. De skulle läsa hela Bibeln på 30 dagar, vilket motsvarar ca 40 kapitel om dagen. I mitt inre tyckte jag att det lät ganska dumt, för jag tyckte inte att man kan forcera Bibeln på det sättet. Under intervjun blev jag dock mer och mer nyfiken och när de i slutet av intervjun provocerade mig att också anta utmaningen, kunde jag inte låta bli att säga ja till det. Sagt och gjort, så började jag utmaningen veckan därpå.

Att läsa ca 40 kapitel om dagen kändes nästan omöjligt. Jag tog på mig ett par hörlurar för att få lite lugn och ro och satte mig jämte min fru Cecilia som tittade på TV. Jag började läsa samtidigt som jag lyssnade på lovsång. Till min stora förvåning rusade tiden förbi. Jag satt i ca en och en halv timme, men det kändes inte alls så långt. Jag var nästan chockad över hur bra det gick.

Efter att jag var färdig med läsningen en av kvällarna konstaterade jag att jag var helt uppfylld av Guds närvaro, trotts att det mesta jag hade läst bara handlade om Guds lag och Israels olydnad. Jag frågade Cecilia hur jag kunde känna sådan Gudsnärvaro. Vis som hon är, svarade hon: ”Det är väl inte så konstigt. Det är ju Guds ord som du läser”. Så sant! Även om Bibeln skrevs för flera tusen år sedan, så är det Guds egna ord. Samma livgivande ord som en gång skapade himmel och jord. Självklart blir man påverkad om man låter Guds ord genomströmma sinnet i en dryg timme, oavsett vad man läser.

Om du inte bruka läsa Bibeln, vill jag bara rekommendera dig att börja göra det - dagligen. Guds ord är förutsättning för att vi ska kunna lära känna Honom, för det är verkligen levande!

Önskar dig en Glad Påsk med mycket härlig läsning!

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙