Jag bestämmer över mitt liv

Ingen människa har rätt att bestämma över ditt liv, så, vad längtar du efter, vad drömmer du om? Vilken utbildning vill du ha, vart vill du bo? Det är din rättighet att själv staka ut det liv du vill leva. Våra barn och ungdomar matas från tidig ålder i skolan med just detta. Du bestämmer, det är din framtid. Och visst låter det bra? Vem vill inte göra vad man vill med sin tid här på jorden? ”Det här är vad jag vill Gud, nu får du välsigna mitt liv och mina val.” Men tänk om det inte är det bästa för dig?

Ingen människa har rätt att bestämma över ditt liv, så, vad längtar du efter, vad drömmer du om? Vilken utbildning vill du ha, vart vill du bo? Det är din rättighet att själv staka ut det liv du vill leva.

Våra barn och ungdomar matas från tidig ålder i skolan med just detta. Du bestämmer, det är din framtid. Och visst låter det bra? Vem vill inte göra vad man vill med sin tid här på jorden? ”Det här är vad jag vill Gud, nu får du välsigna mitt liv och mina val.”

Men tänk om det inte är det bästa för dig?

Personligen överlät jag mitt liv till hundra procent åt Gud när jag var tretton år gammal. Jag bekände nämligen Gud som Herre då, precis som det står i Romarbrevet 10:9, För om du med din mun bekänner att Jesus är Herre… ska du bli frälst. Så vad betyder det då att Gud är Herre? Enligt Wikipedia betyder herre ”råder” eller ”befaller över andra”, med andra ord behöver vi människor inse att det inte är vi som bestämmer utan Gud. Han har skapat den här världen för ett syfte och du är med i hans plan. Vad denna plan innebär, vet vi inte alltid och just därför behöver vi böja oss för honom och bekänna den han är. Han vet bättre än vi därför att han är skaparen. Och om jag nu med min mun säger att han är Herre och sedan gör det jag vill med mitt liv, hur är det då fatt med min tro på honom som Herre? Jag tänker att om jag kallar honom Herre, borde jag då inte be honom leda och påverka mig?

Själv fattar jag inga stora beslut utan att först ha pratat med Gud om det. Och jag konstaterar att det faktiskt har räddat mig. Ja du läste rätt. För om jag hade gått min väg och inte låtit honom ta över stafettpinnen, hade jag inte varit där jag är idag med mitt liv.

Att inse att Gud är Herre, innebär inte att jag blir en viljelös robot eller en slav. Inte heller innebär det ett liv i tristess, att jag inte får göra det jag drömmer om. I Matteus 33:6 uppmuntras vi att söka hans rike först, sedan ska vi automatiskt får allt det andra vi behöver. Det finns alltså en hemlighet i att inse att det blir bäst för mig om jag inte väljer utbildning eller vem jag ska dela livet med eller vart jag ska bo, utan att först rådfråga Gud. Personligen har jag inte förlorat något utan tvärt om vunnit mer än jag vågat drömma om. Det har gjort mig till en bättre människa och jag har blivit fri. Han förverkligar sitt syfte med mitt liv och jag lyckas tillsammans med honom.

Detta är alltså den totala motsatsen till vad världen tycker att du och jag ska göra. Rådgör först med Gud om din framtid och låt sedan hans ja eller nej råda. Låter det skrämmande? Mitt hjärtas råd är att välja tro på att Gud är god och att han vill dig väl. Han har lovat vägleda dig och se till att du inte hamnar snett och han tror på dig eftersom han vet vem du är och din potential. Du har alltså inget att vara orolig över.

Gud har lagt ner gåvor i var och en av oss, men bara han vet hur vi bäst använder dem. Hans plan är genialisk och går på djupet. Jag vet att jag aldrig på egen hand hade gjort det jag gör idag eller varit den jag är om jag inte låtit Gud leda mig. Så låt dig inte luras av kittlande världsliga ord om framgång när Gud på riktigt kan göra dig till ditt bästa jag.

Ordspråksboken 6:3: Anförtro dina verk till Herren så har dina planer framgång.An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙