Kom igen, nu gäller det!

Vi vet att Gud är god, det betyder att han vill vi ska vara friska. Kanske är det så att många sjukdomar och andra problem inte kan besegras genom enbart bön?

Har du bett i tro för någon sjuk och inte upplevt helande? Jag tror vi alla varit där, frågan är bara vad vi gör med denna erfarenhet. Kanske ifrågasätter vi vår tro, eller den sjukes tro, eller så tänker vi att Gud inte vill hela. Kanske ifrågasätter vi till och med om Guds ord är sant och många blir rädda för att försöka igen. Men tänk om bönesvaret är närmare än vi förstår, att alltihop bara beror på att vi missar en viktig detalj.  

    I Markus 9 frågar lärjungarna varför deras bön inte hjälpte en stum man. Jesus svarar i vers 29: Den sorten kan bara drivas ut med bön och fasta (bibel 1917)

   Vi vet att Gud är god, det betyder att han vill vi ska vara friska. Kanske är det så att många sjukdomar och andra problem inte kan besegras genom enbart bön? Daniel fastade i tre veckor innan han fick uppleva genombrott. Gud hörde hans bön och sände genast sin ängel med bönesvaret, men ängeln stötte på motstånd ifrån den onde. Det tog tre veckor för ängeln att komma igenom och leverera bönesvaret. Under tiden stod Daniel fast i bön och fasta. Han gav inte upp förrän han fått genombrott. När vi fastar kommer vi närmare Gud och det genererar tro.   

   Det är ingen hemlighet att vi inte strider mot människor utan makter, osynliga sådana, som är ute efter att förstöra, helst ta våra liv. Och ingen är immun, både du och jag kan drabbas. Tänk då om systrar och bröder i församlingen går in och strider för dig när du själv inte orkar. Och tänk på löftet i Matteus 18:19: "Om två av er kommer överens om att be om något, vad det än är, så ska de få det av min fader i himlen." Att vi bär varandras bördor och på riktigt tar hand om varandra, vilken stark familj vi skulle vara. Och vilka mirakler vi skulle få vittna om. Den troendes bön har nämligen stor makt och gör därför stor verkan! (Jakob 5: 16)

   Så låt oss stå tillsammans och börja agera så som Gud vill. Hålla varandras ryggar och be och fasta tills den onde tvingas släppa sitt grepp. Jag kan inte låta bli att fundera över hur icke troende människor skulle reagera om de fick höra vad vi gör för varandra i kärlek och vad som sker. Kanske är det så vi får väckelse? Om de får se vilken kärlek vi visar varandra kommer de få en bra bild på hur Gud är.

    Tänk på hur många det finns runt omkring oss, som hålls bundna av sjukdom eller andra plågor och som behöver komma loss därför att Gud har en plan med deras liv. Och tänk om det ligger i våra händer att sätta dem fria? Borde vi då inte börja söka Gud?

   Kom igen för nu gäller det. Men kanske undrar du vad som kommer hända med dig och ditt liv om du börjar sätta andra framför dig själv och be för dem och inte ditt eget? Det finns ett väldigt bra bibelställe på detta: Sök först Guds rike så ska du få allt det andra. Gud vet vad du behöver, överlämna dina önskemål till honom och lita på att han förser och fokusera sedan på att rädda någon annan. För när allt kommer omkring, så är det inte ett krig mot människor vi för utan mot härskare och andemakter och tills dessa är under Jesu fötter, har vi en stor kallelse i att be. För den som ber han får (Lukas 11:10) och om du vet att du ber efter Guds vilja så har du också redan fått det du ber om (1:a Johannesbrevet 5:14-15).

 

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙